Ke Asapkoyan2u

29 Januari 2011

Bakal Ketua Menteri SARAWAK Baru????"Muafakat Baru, Pemimpin Baru, Sarawak Baru" begitulah ungkapan dan angan-angan yang cuba diungkapkan oleh PR di Sarawak. Tidak heran mungkin juga ungkapan ini ditiru dari BOS mereka di Seberang yang berangan nak menawan Putrajaya.

Kita rasa bangga dengan semangat dan mimpi si mat jenin begini. Kadang-kadang apabila terlalu taksub mendongak bintang dilangit lubang berduri dibumi pun tak nampak.

Bagaimana nak jadi ketua menteri, dikawasan sendiri bertanding pun kalah???? Kabar saja yang indah, kata2 berbunga mencerca. Cuba mengelirukan hati anak muda serta orang tuanya didesa dengan pelbagai tipu hela. Namun rakyat sudah tahu dan nyata.

Wahai kawan semua mari kita sedar dari mimpi tidur lena, jangan dulu terlalu gelojoh dan gelabah dengan kuasa. Kerja-kerja-kerja dan teruskan bekerja. Taburlah jasa bukanlah fitnah!!! "BERANGAN TIDAK SALAH KERANA IA PERCUMA, MIMPI JUGA BOLEH TETAPI JANGAN BERMIMPI DISIANG HARI". Takut orang akan tertawakan kita pada penghujungnya.

1 ulasan:

  1. Perkara ini tidak akan jadi kenyataan kerana semakin hari semakin hancur PKR. PARTI KIAN RUNTUH!!!

    BalasPadam

ulasan anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...