Ke Asapkoyan2u

02 April 2013

AWAS!!! PENDUDUK HULU REJANG JADI SASARAN PKR MAIN DAKWAT HITAM SEBELUM PRU13!!!??

Dakwat Kekal
Semua penduduk Hulu Rejang yang dari dahulu sehingga hari ini adalah kubu kuat Barisana Nasional diinggat supaya berhati-hati dengan tawaran yang cuba diberikan oleh pihak-pihak tertentu untuk menunjukkan proses pengundiaan menggunakan dakwat kekal.

Menurut seorang rakan baik dari PKR, beberapa kumpulan ahli dan penyokong Pakatan yang menyamar sebagai ahli-ahli NGOs  akan memasuki kampung dan taman perumahan beberapa  hari sebelum hari pembuangan undi akan datang. 

Mereka dikatakan akan mendekati penduduk khususnya di kawasan yang dikenali sebagai "kubu BN", kononnya untuk menerangkan kaedah dan proses pengundian menggunakan dakwat kekal. Mereka akan mencalit jari mereka dengan dakwat kekal yang sebenar yang sukar untuk dihilangkan. 

Tujuannya ialah apabila tiba hari mengundi, para penyokong BN ini tidak akan dibenarkan untuk mengundi kerana di jari mereka sudah terdapat kesan dakwat hitam. Ingat! Dakwat kekal yang dicalit di jari hanya boleh 'hilang' selepas tujuh hari.

Oleh itu, orang ramai diingatkan agar tidak melayan kehendak individu atau kumpulan yang ingin mencalitkan dakwat hitam dijari mereka.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ulasan anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...