Ke Asapkoyan2u

28 Februari 2013

DALAM BANYAK2 JANJI MANIS #MANIFESTOBUKANJANJI TIADA SATU MANISNYA BAGI PENDUDUK HULU REJANG!!!

Abun Bersama Rafizi- Foto Paul Bian
 Konvensyen Kali-4  25 Februari lalu masih lagi hangat di bualkan. Manifesto yang seolah meniru atau boleh dikata ditokok tambah daripada Manifesto yang ternyata realistik oleh Kerajaan BN sebelumnya. 

Manifesto PR- Foto Abun Sui
Namun tokok tambah sup Manifesto ini memang tepat digelar #MANIFESTOBUKANJANJI kerana sangat jelas rekod Pakatan Rakyat yang tidak dapat menunaikan biar sekalipun janji-janji mereka yang terdahulu.

Ketika membentangkan Manifesto ini.Anwar telah mengarahkan Rafizi Ramli untuk menyampaikannya. Jelas Anwar tidak yakin dengan diri sendiri dan takut akan dibayangi soalan-soalan berkaitan Janji-janji BULAK Pakatan di negeri-negeri pimpinan mereka sekarang.

Bagi Penduduk Sabah & Sarawak pula, Manifesto ini sekedar Manifesto diatas kertas dan sangat UMUM dan boleh dilakarkan oleh semua orang yang bukan pakar ekonomi dan pakar polisi sekalipun.

Seorang Wakil dari Penduduk Hulu Rejang juga meluahkan rasa kekecewaan beliau terhadap manifesto Pakatan ini.

Beliau sebelum ini sangat aktif bersama-sama Calon PKR Hulu Rejang untuk berkempen sebelum ini mengambil keputusan untuk tidak menyertai pasukan itu lagi.

"Saya berasa amat kecewa dengan Manifesto ini kerana saya lihat tiada yang lebih baik untuk kita di Hulu Rejang. Manifesto ini lebih kepada MALAYA seperti kepada penduduk FELDA dan sebagainya." Anyie (Bukan Nama Sebenar)

Beliau menambah." Dari mulanya saya kecewa pada Pilihan Raya Negeri Sarawak yang lepas, Kami dalam pakatan telah sebulat suara untuk mencalonkan wakil kami, Namu bila Ketua PKR Negeri menunjukkan Calon lain intuk bertanding...kami rasa kecewa. Sepertinya tiada DEMOKRASI dalam Parti ini. Dimanakah KEADILAN???".

Satu Perkara yang nampak BODOH dikeluarkan/dikempen oleh PKR Hulu Rejang adalah. JIKA Pakatan Menang, mereka akan menghentikan Operasi Empangan Bakun.

Hentikan Operasi Bakun kalau boleh runtuhkan sekali, Demi mengembalikan Tanah Asal yang sudah diteggelami Air. Inilah perancangan pembangunan yang akan dibawah oleh Pakatan Rakyat???

Kalau beginilah caranya, PAKATAN SENDIRILAH AKAN TENGGELAM DI TASIK BAKUN. BOLEH DIKATAKAN PEMBANGUNAN KE BELAKANG!!!!

FIkirlah cara untuk lebih maju dan membangun Hulu rejang dan penduduknya, bukan membawa mereka hidup ke zaman batu lagi.........

Tiada ulasan:

Catat Komen

ulasan anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...